Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξανά σε ρόλο διαμεσολαβητή η Τουρκία - Στη Μόσχα ο Τσαβούσογλου

Επαφή με Κρεμλίνο και Κίεβο θα έχει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μετά από εντολή Ερντογάν, που επιχειρεί να βρει διπλωματική λύση.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξανά σε ρόλο διαμεσολαβητή η Τουρκία - Στη Μόσχα ο Τσαβούσογλου

Την "μπαγκέτα" του διαμεσολαβητή παίρνει και πάλι η Τουρκία, η οποία δεν φαίνεται να πτοήθηκε από το "ναυάγιο" της προηγούμενης εβδομάδας στην πρώτη απόπειρα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης, καθώς δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα στη συνάντηση Κουλέμπα-Λαβρόφ παρουσία Τσαβούσογλου.

Αυτήν τη φορά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μετά από εντολή Ερντογάν θα επιχειρήσει να συνομιλήσει ξεχωριστά με τις δύο πλευρές και μάλιστα, όχι στην Αττάλεια, αλλά στις πρωτεύουσες των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε χθες ότι έστειλε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Ρωσία, όπου και ήδη βρίσκεται, έχοντας συνάντηση σήμερα, Τετάρτη με εκπροσώπους του Κρεμλίνου.

Μία μέρα μετά, Πέμπτη, νέος προορισμός του θα είναι η εμπόλεμη Ουκρανία, για συναντήσεις με την πλευρά του Κιέβου.

Αγωνία για το διπλωματικό "θρίλερ"

Την ώρα βέβαια που ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να συνομιλήσει με τη Μόσχα, το διπλωματικό "θρίλερ" συνεχίζεται, έστω και μέσω βίντεο. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας συνεχίζονται σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής επανέναρξης.

Όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες, αναζητώντας μία διπλωματική λύση.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος πάντως χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση δύσκολη και ρευστή, βλέποντας όμως περιθώρια συμβιβασμού.

"Θα συνεχίσουμε αύριο. Μια πολύ δύσκολη και ρευστή διαδικασία διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν θεμελιώδεις αντιφάσεις. Αλλά σίγουρα υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Στο διάλειμμα θα συνεχιστεί η εργασία σε υποομάδες", έγραψε στο Twitter ο Ποντολιάκ.

Πηγή: News247.gr