Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο πατέρας σου είναι δολοφόνος»!

Πλήθος διαδηλωτών περικύκλωσε το σπίτι της θετής κόρης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο κέντρο του Λονδίνου φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο πατέρας σου είναι δολοφόνος»!

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι της 26χρονης Πολίνας Κοβάλεβα, θετής κόρης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πραγματοποίησαν διαδηλωτές στο Λονδίνο.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να αντιδράσουν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται για 19η μέρα, έχοντας οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες αμάχους.

«Ο πατέρας σου είναι δολοφόνος» φώναζε, μεταξύ άλλων, το πλήθος που περικύκλωσε το πολυτελές διαμέρισμα της Κοβάλεβα, στο κέντρο του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει η ουκρανική ιστοσελίδα Nexta, κάποιοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που χαρακτήριζαν την Πολίνα, «κόρη ενός εγκληματία πολέμου που ξεπλένει τα χρήματά του στη χώρα τους».

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το προσωπικό ασφαλείας του οικήματος δεν δέχτηκε να αποκαλύψει αν η κόρη του Ρώσου ΥΠΕΞ βρίσκεται αυτή την ώρα στο Λονδίνο.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως Βρετανοί βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να προσθέσει το όνομα της Κοβάλεβα στη λίστα των ατόμων που αντιμετωπίζουν κυρώσεις εξαιτίας των διασυνδέσεών τους με το καθεστώς Πούτιν.