Κορονοϊός: Σταματούν οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις

Σταματούν οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Σταματούν οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις

Την αλλαγή στον τρόπο, με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας ο κ. Θεμιστοκλέους, οι ενημερώσεις δεν θα γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε συντρέχει λόγος.

«Μην νομίζουμε ότι τελείωσε η πανδημία»

«Πριν δύο χρόνια, στις 11 Μαρτίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός είναι πανδημία» σημείωσε στην αρχή της ενημέρωσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και συνέχισε: «Από όλους τους επιστήμονες η διατύπωση είναι σαφής: η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών που επιτρέπει την χαλάρωση κάποιων μέτρων προστασίας δεν θα πρέπει να εννοηθεί ότι σηματοδοτεί και το τέλος της πανδημίας. Στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας, όλοι οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί.

Στο βιβλίο της πανδημίας Covid υπάρχουν πολλά ακόμα κεφάλαια προς συγγραφή. Η επιστήμη στην αναμέτρησή της με το άγνωστο, θα επικρατήσει, δημιουργώντας δεδομένα για την αντιμετώπιση επόμενων πανδημιών».