Κακοκαιρία Φίλιππος: Διακόπτονται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Αθήνα - Χαλκίδα λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Διακόπτονται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εν όψει της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Σάββατο λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος, και ειδικά στην περιοχή της Αττικής τις απογευματινές ώρες, κατόπιν αιτήματος της Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά σε κατάργηση των παρακάτω δρομολογίων, προληπτικά, για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού της:

Αμαξοστοιχία ΙC 55, Θεσσαλονίκη – Αθήνα (αναχώρηση 12:15)

Αμαξοστοιχία IC 54, Αθήνα – Θεσσαλονίκη (αναχώρηση 12:20)

Προαστιακός 1546, Αθήνα – Χαλκίδα (αναχώρηση 12:51)

Προαστιακός 1547, Χαλκίδα- Αθήνα (αναχώρηση 12:25)

Η εταιρεία αναφέρει ότι αναλόγως της εξέλιξης του φαινομένου, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για τυχόν επιπλέον μεταβολές στα δρομολόγια.

Σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων

Παραμένει σε ισχύ, σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης σε ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές, Μαγνησία και Σποράδες και κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

«Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ακόμη επισημαίνει ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

πηγή:in.gr