Φον Ντερ Λάιεν: Αυτές είναι οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωση η πρόεδρος της Κομισιόν, Φον Ντερ Λάιεν.

Φον Ντερ Λάιεν: Αυτές είναι οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Αυτή η κρίση είναι άνευ προηγουμένου. Και έτσι είναι η ενότητα και η ταχύτητα αντίδρασης που έχουν δείξει οι δημοκρατίες μας μέχρι τώρα. Η Ουκρανία θα επικρατήσει» διαμηνύει η πρόεδρος της Κομισιόν, ανακοινώνοντας το 4ο πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας, κάνοντας λόγο για σαρωτικό κύμα κυρώσεων

«Ενώ η ανελέητη εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται, η ΕΕ και οι εταίροι μας στο G7 συνεχίζουν να εντείνουν την οικονομική πίεση στο Κρεμλίνο. Αύριο (Σάββατο), θα εισαγάγουμε ένα τέταρτο πακέτο μέτρων για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας και την εξάντληση των πόρων που χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο».

Οι κυρώσεις σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν:

-Μπαίνει τέλος για την Ρωσία το καθεστώς του πιο ευνοημένου έθνους στις αγορές μας, ανακαλώντας σημαντικά οφέλη που αποκομίζει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

- Προσπάθεια να ανασταλούν τα δικαιώματα μέλους σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

-Θα βεβαιωθούμε ότι το ρωσικό κράτος και οι ελίτ του δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, για να παρακάμψουν τις κυρώσεις.

-Απαγόρευση εισαγωγής βασικών αγαθών στον τομέα σιδήρου και χάλυβα από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

-Απαγόρευση εξαγωγής οποιωνδήποτε προϊόντων πολυτελείας της ΕΕ στη Ρωσία

Τέλος, όπως ανέφερε η κ. Φον Ντερ Λάιεν, η Κομισιόν θα προτείνει απαγόρευση νέων ευρωπαϊκών επενδύσεων σε ολόκληρο τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Πηγή: Naftemporiki.gr