Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας ο Νίκος Κουρής να μην χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, με την οποία ζητούσε να παύσει ο Νίκος Κουρής να χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης» επικαλούμενος ότι είναι γιος του.

Η αίτηση της κ. Θεοδωράκη απορρίφθηκε ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν έγινε σαφές με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από τον Νίκο Κουρή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο ισχυρισμός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα «‘θα βραδύνει’ η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μίας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων». Επίσης, κατά το δικαστήριο, η αιτούσα «ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος «Θεοδωράκης» δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».

Στην αίτησή της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε υποστηρίξει ότι ο Νίκος Κουρής, «φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος στο πρόσωπό του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Πηγή: ethnos.gr