Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ποιες περιοχές χιονίζει

Έντονη χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας. Νέα προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ποιες περιοχές χιονίζει

Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών για τον μήνα Μάρτιο καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος». Οι χιονοπτώσεις εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Αν. Θεσσαλίας, των Β. Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Ειδικότερα στην Αττική, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα σημειώνεται έντονη χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας. Από το πρωί, χιονοπτώσεις καταγράφηκαν σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Ψυχικό, Βίλια και Πεντέλη, ενώ πυκνό χιόνι έπεσε στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές.

Ελεύθερη είναι πλέον η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Lεωφόρο Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15.40, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες (9/3) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Νέα προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έστειλε νέα προειδοποίηση προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση ανέφερε: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

Κλειστά σχολεία στην Αττική και την Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. «Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», σημείωσε και πρόσθεσε πως για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς την απόφαση θα πάρουν οι δήμοι.

Οδηγίες προς τους πολίτες από την Αστυνομία

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου και αναμένεται τα καιρικά φαινόμενα να ενταθούν τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επιπρόσθετα, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Πηγή: Kathimerini.gr