Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Επιμένει η Πολιτική Προστασία για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Συναγερμό για τέσσερις περιοχές στις οποίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα φαινόμενα από την κακοκαιρία «Φίλιππος».

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Επιμένει η Πολιτική Προστασία για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Δεύτερο μήνυμα για ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια έστειλε η Πολιτική Προστασία, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε στείλει κι άλλο μήνυμα για ισχυρή σύσταση χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

«Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων & χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε βόρεια & ανατολική #Αττική, #Βίλια, #Φυλή & #Ερυθρές. Η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της ΓΓΠΠ.

ΕΛΑΣ για κακοκαιρία «Φίλιππο»: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Την ίδια ώρα συναγερμό για τέσσερις περιοχές στις οποίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα φαινόμενα απο την κακοκαιρία «Φίλιππος» σήμανε η ΕΛΑΣ ζητώντας από τους κατοίκους τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι περιοχές στις οποίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα είναι:

Αττική

Βοιωτία,

Φθιώτιδα

Εύβοια

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες σε αυτές τις περιοχές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προσθέτοντας ότι η προειδοποίηση αφορά και τις περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Επιπρόσθετα, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες» προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Επίσης πριν λίγο ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, πέραν των απαγορεύσεων και των λοιπών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είναι ήδη σε ισχύ, θα εφαρμοσθούν και οι ακόλουθες διακοπές κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων:

Στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε., από την 56,728η χ/θ (όρια Νομού Αττικής) έως την 93η χ/θ (Μετωπικά Διόδια Θηβών) , στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Βοιωτίας).

Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11), από την 1η χ/θ έως την 11η χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Π.Α.Θ.Ε. με προορισμό τη Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων που διεξάγεται προς Π.Α.Θ.Ε., να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ (Ριτσώνα), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Ευβοίας).

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στο Νομό Ευβοίας, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και:

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.

Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.

Στην Επαρχιακή Οδό Αγδίνων – Παπάδων .

Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice . gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

πηγή: www.in.gr