Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έκλεισε προσωρινά η Εθνική οδός - Διέλευση μόνο με αλυσίδες

Στο έλεος της κακοκαιρίας "Φίλιππος" βρίσκεται η χώρα, αλλά και η Βόρεια Αττική με χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έκλεισε προσωρινά η Εθνική οδός - Διέλευση μόνο με αλυσίδες

Μάλιστα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το χιόνι που έπεφτε στην Εθνική οδό ήταν ιδιαίτερα πυκνό, με αποτέλεσμα η τροχαία να αποφασίσει την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και πάνω.

Συγκεκριμένα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων από τη γέφυρα της Καλυφτάκη ως τα Οινόφυτα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Εθνική άνοιξε και πάλι, με τη διέλευση των οχημάτων όμως να γίνεται υποχρεωτικά και αποκλειστικά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε έκκληση προς τον κόσμο "να μην επιχειρήσουν να περάσουν από το σημείο, καθώς είναι πρόσφατες οι εικόνες από όσα ζήσαμε στην κακοκαιρία Ελπίδα".

Να σημειωθεί πως, τόσο λόγω της χιονόπτωσης, όσο και λόγω της απόφασης για προσωρινό κλείσιμο της Εθνικής, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική οδό, ειδικά στο ύψος της Μεταμόρφωσης και πάνω. Οι οδηγοί σταματούν για να βάλουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η αναμονή για διέλευση από τα διόδια είναι μεγάλη.