Κακοκαιρία Φίλιππος: Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα - Χιόνι στη Μακεδονία

Η κακοκαιρία Φίλιππος ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας αλλά έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Αττική καθώς χιονίζει στην Πάρνηθα.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα - Χιόνι στη Μακεδονία

Ξεκίνησε την επέλασή της στη χώρα η κακοκαιρία Φίλιππος, η οποία φέρνει πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις. Το κύμα της κακοκαιρίας θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13/3).

Ειδικότερα η νέα κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας αλλά έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Αττική καθώς χιονίζει στην Πάρνηθα. Αποτέλεσμα είναι η τροχαία λίγο μετά τις 7 το πρωί σήμερα Τετάρτη, να ανακοινώσει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης από το βράδυ της Τρίτης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό το Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στην Εγνατία οδό, από τον Πολύμυλο έως τα Ιωάννινα και τους καθέτους άξονες Σιάτιστα - Ιεροπηγή και Φλώρινα - Νίκη, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η ελαστικά χιονιού.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους στην Εγνατία οδό από τον κόμβο Α/Κ Παναγιάς έως τον κόμβο Γρεβενών, από την Σιάτιστα έως τον Α/Κ Πολυμύλου και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-29) Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, από την Σιάτιστα έως τον Α/Κ Αλιάκμονα.

Ακόμα, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Γρεβενών - Τρικάλων από το 1ο χλμ. έως το 46ο χλμ, Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 25ο χλμ. έως το 54ο χλμ, στον αυτοκινητόδρομο (Α-27) από τον κόμβο των Κοίλων έως την Πτολεμαΐδα, στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 52ο χλμ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας - Κοζάνης από το 22ο χλμ μέχρι το 30ο χλμ και στην Νέα Εθνική Οδό Φλώρινας - Κοζάνης από το 22ο χλμ μέχρι το 34ο χλμ.

Πηγή: News247.gr