Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι συμφώνησαν Μόσχα και Κίεβο στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, σημειώθηκαν θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι συμφώνησαν Μόσχα και Κίεβο στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων

«Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε. Υπάρχουν μικρές θετικές υποχωρήσεις στη βελτίωση της επιμελητείας των ανθρωπιστικών διαδρόμων… Συνεχίστηκαν οι εντατικές διαβουλεύσεις για το βασικό πολιτικό μπλοκ των κανονισμών, μαζί με την κατάπαυση του πυρός και τις εγγυήσεις ασφαλείας», τόνισε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Το Reuters μετέδωσε ότι σύμφωνα με Ουκρανό διαπραγματευτή, οι συνομιλίες δεν πέτυχαν κάποια σημαντική βελτίωση της κατάστασης.

Οι όροι που έθεσε η Ρωσία

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών, η Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ζητούσε από την Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμά της για να κατοχυρώσει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αυτονομιστικές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα εδάφη.

Πηγή: kathimerini.gr