Σκηνοθετημένη η «απόπειρα δολοφονίας» του Μαδούρο;

Η δολοφονική επίθεση με drones δεν έχει αποτυπωθεί σε κάποιο βίντεο και οι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι υπήρξε απλά μία έκρηξη δεξαμενής αερίου σε κοντινό σημείο.

Σκηνοθετημένη η «απόπειρα δολοφονίας» του Μαδούρο;

Η απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο έγινε το Σάββατο απόγευμα (τοπικής ώρας) στη Βενεζουέλα, ωστόσο προκύπτουν κάποια σημαντικά ερωτήματα για τον αν είναι πραγματική και όχι «σκηνοθετημένη». "Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την "επίθεση" που διαπράχθηκε με drones που έφεραν εκρηκτικά σε μια στρατιωτική παρέλαση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές που να επιβεβαιώνουν την εκδοχή περί απόπειρας δολοφονίας. Η επίθεση με drones δεν έχει αποτυπωθεί σε κάποιο βίντεο και οι αξιοματούχοι της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι υπήρξε απλά μία έκρηξη δεξαμενής αερίου σε κοντινό σημείο.

Παρόλα αυτά ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι οι «χρηματοδότες» αυτής της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Χωρίς κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού, ο Μαδούρο είπε ότι «όλα δείχνουν μια ακροδεξιά συνομωσία και μια αρχική έρευνα δείχνει ότι αυτή προήλθε από τη γειτονική Κολομβία». Αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί, ανέφερε, χωρίς να επεκταθεί.

«Ο Θεός, ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας» τον προστάτεψαν σύμφωνα με τον ίδιο, διαμηνύοντας ότι η αντικυβερνητική βία θα «συνεχίσει να αποτυγχάνει».