Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων

Φόβοι ότι μετά το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, η Οδησσός θα αποτελέσει τον επόμενο ρωσικό στόχο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων

Για δωδέκατη ημέρα συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία, με τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός λόγω του επικείμενου τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών Μόσχας και Κιέβου να λιγοστεύουν.

Οι άμαχοι επιχείρησαν δύο φορές να εγκαταλείψουν την πόλη μετά από συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο εν μέσω αλληλοκατηγοριών από τις δύο πλευρές, η εκεχειρία τινάχθηκε και τις δύο φορές στον αέρα.

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι φόβοι ότι μετά το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, η Οδησσός θα αποτελέσει τον επόμενο ρωσικό στόχο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταλαμβάνει εδάφη στα ανατολικά της χώρας: από το βορρά, όπου η επίθεση εντείνεται, ως το νότο, και τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Νέα προσπάθεια

Ο ρωσικός στρατός θα τηρήσει σήμερα Δευτέρα (6/3) προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 09:00 (ώρα Ουκρανίας και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και να απομακρυνθούν οι άμαχοι, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν στις πόλεις Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Σούμι, έπειτα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και λόγω της τρέχουσας κατάστασης σε αυτές.

Πηγή: in.gr