Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναβολή των διαπραγματεύσεων για τη Δευτέρα 7 Μαρτίου

Τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως ανέφεραν το Σάββατο ουκρανικές πηγές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναβολή των διαπραγματεύσεων για τη Δευτέρα 7 Μαρτίου

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί τελικά τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν απόψε ουκρανικές πηγές, μεταξύ των οποίων και ένας Ουκρανός διαπραγματευτής.

Αρχικά, σύμφωνα με τον Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο τρίτος γύρος των συνομιλιών προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο.

Πάντως οι πιθανότητες να υπάρξει πρόοδος σε αυτές είναι εξαιρετικά μικρές, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποίησε ότι ο διάλογος με το Κίεβο δεν θα είναι εφικτός παρά μόνο αν γίνουν δεκτές «όλες οι απαιτήσεις της Ρωσίας», κυρίως το «ουδέτερο και μη πυρηνικό» καθεστώς της Ουκρανίας και «η υποχρεωτική της αποστρατιωτικοποίηση».

Ο Πούτιν, εξάλλου, κάλεσε την Ουκρανία να πάψει να αντιστέκεται προειδοποιώντας ότι η μπορεί να πάψει να υφίσταται ως κράτος. «Αν συμβεί, θα φταίει η ουκρανική ηγεσία», είπε.

Προειδοποίησε τη Δύση να μην ικανοποιήσει το επίμονο αίτημα του προέδρου Ζελένσκι για επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού πάνω από την Ουκρανία, διότι θα σημάνει ανάμιξή της στον πόλεμο, ενώ σχολίασε πως ο οι οικονομικές κυρώσεις ισοδυναμούν με κήρυξη του πολέμου.

naftemporiki.gr