Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι

Αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι

Για ένατη μέρα είναι σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον εφιάλτη του ουκρανικού λαού να συνεχίζεται αφού αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι και οι πρόσφυγες του πολέμου.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν όλες τις πόλεις «κλειδιά», ενώ πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος να υπάρξει πυρηνικός όλεθρος, όπως έδειξε η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Χάρτης που παρουσιάζει το Sky News αποτυπώνει τις επιθέσεις των Ρώσων την ένατη μέρα του πολέμου. Όπως μπορείτε να δείτε, η ρωσική επίθεση είναι πολύπλευρη, ενώ μόνο το δυτικό κομμάτι της Ουκρανίας έχει γλιτώσει από τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Χαραμάδα ελπίδας ο τρίτος γύρος των συνομιλιών

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει ο τρίτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ. Την απόφαση των δύο πλευρών επιβεβαίωσε αργότερα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνομιλία που είχε με τον Όλαφ Σολτς.

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Άλλοι επτά νεκροί

Οι σφοδρές μάχες στα βορειοδυτικά του Κιέβου, της ουκρανικής πρωτεύουσας, συνεχίστηκαν και σήμερα και πιθανότατα περιλάμβαναν νέες συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο του Χοστομέλ, ανέφερε η Βρετανία επικαλούμενη επικαιροποιημένη ενημέρωση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι μάχες διεξάγονται κοντά στο μπροστινό άκρο της ρωσικής φάλαγγας των 60 και πλέον χιλιομέτρων, στα περίχωρα της πόλης. Η φάλαγγα έχει σημειώσει μικρή ευδιάκριτη πρόοδο κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, προστίθεται στην ενημέρωση αυτήν.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε μια κατοικημένη περιοχή στα περίχωρα του Κιέβου, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, χτυπήθηκε το χωριό Μαρχαλίφκα, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τα νοτιοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η τελευταία ενημέρωση του ΟΗΕ για τους νεκρούς αμάχους

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε πως 331 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 675 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Ο απολογισμός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αυξήθηκε από 249 από τον προηγούμενο απολογισμό της Υπηρεσίας από την προηγούμενη ημέρα.

Μεταξύ των 331 νεκρών συγκαταλέγονται 19 παιδιά, ανέφερε.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, συστήματα ρουκετών πολλαπλής εκτόξευσης και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αεροπορικούς βομβαδισμούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, που έχει παρατηρητές στην Ουκρανία.

Πηγή: tanea.gr