Ρωσία: Μπλόκαρε το Facebook ως αντίποινο

Η Ρωσία μπλόκαρε το Facebook ως αντίποινο για τους περιορισμούς που εισήγαγε η εταιρία κοινωνικής δικτύωσης κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης

Ρωσία: Μπλόκαρε το Facebook ως αντίποινο

Μετά τον περιορισμό στην πρόσβαση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το BBC και η Deutsche Welle, η Ρωσία αποφάσισε να μπλοκάρει και την πρόσβαση στο Facebook εντός της χώρας, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται.

Την είδηση έκανε γνωστή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, λέγοντας πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία 'Roskomnadzor' αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση στο δίκτυο Facebook στη Ρωσία.

Η Ρωσία φαίνεται πως προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση ως απάντηση στους περιορισμούς που εισήγαγε η εταιρία κοινωνικής δικτύωσης κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα της τις προηγούμενες ημέρες, ενώ το σύμφωνα με το RKN, από τον Οκτώβριο του 2020, έχουν καταγραφεί 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

"Τις τελευταίες ημέρες, το δίκτυο έχει περιορισμένη πρόσβαση σε λογαριασμούς όπως το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το Sputnik, το Russia Today, καθώς και τις ιστοσελίδες Lenta.ru και Gazeta.ru", αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: news247.gr