Μπλίνκεν: «Αν η σύγκρουση φτάσει σε εμάς, θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους μας»

Σαφέστατο μήνυμα έστειλε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών  σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας

Μπλίνκεν: «Αν η σύγκρουση φτάσει σε εμάς, θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους μας»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Ρωσία έστειλε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί όλους του τους συμμάχους και το έδαφός του έναντι μιας ρωσικής επίθεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Η Συμμαχία μας είναι αμυντική. Δεν επιζητούμε τη σύγκρουση. Αλλά αν η σύγκρουση φτάσει σε εμάς, είμαστε έτοιμοι για αυτό και θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Μπλίνκεν, ενώ καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον των αμάχων στην Ουκρανία.

«Και στη διάρκεια της νύκτας είδαμε επίσης αναφορές για επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού εργοστασίου. Αυτό απλώς καταδεικνύει την αφροσύνη αυτού του πολέμου και τη σημασία να τερματιστεί και τη σημασία η Ρωσία να απομακρύνει όλα της τα στρατεύματα και να δεσμευθεί σε διπλωματικές προσπάθειες καλή τη πίστη», κατάληξε ο Αμερικανός υπουργός.

πηγή:in.gr