Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης στην πρώτη του τοποθέτηση ενώπιον της Δικαιοσύνης. "Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Είμαι αθώος" είπε.

Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Την πρώτη του τοποθέτηση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, όταν ρωτήθηκε την θέση του γύρω από την κατηγορία του βιασμού που του έχει αποδοθεί. «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Είμαι αθώος» είπε στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Βασίλης Κυπαρισσοπουλος ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση κατά του κατηγορούμενου για βιασμό ωστόσο το αδίκημα είχε παραγραφεί και έτσι δεν αποτελεί παράγοντα της δίκης, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα. Όπως έγινε γνωστό, στην αίθουσα βρισκόταν ως συνεργάτης της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση, πράγμα για το οποίο αντέδρασε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο Β. Κυπαρουσόπουλος θα έχει πλήρη εικόνα των όσων θα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα και θα μπορεί να ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα το συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν πρέπει να έχει γνώση για τα όσα έχουν ακουστεί στην αίθουσα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα. Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: News247.gr