Ουκρανία: 34 νεκροί στο Χάρκοβο σε 24 ώρες - Χωρίς ρεύμα και νερό η Μαριούπολη

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως στο Χάρκοβο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί 34 άμαχοι από βομβαρδισμούς και επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων. 

Ουκρανία: 34 νεκροί στο Χάρκοβο σε 24 ώρες - Χωρίς ρεύμα και νερό η Μαριούπολη

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της ελεγχόμενης από την Ουκρανία ανατολικής περιφέρειας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης, έναν από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής, έχει πλέον διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Οι ρωσικές δυνάμεις όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, έπληξαν ένα κέντρο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Κίεβο και κατέλαβαν την πόλη Μπαλακλίγια κοντά στη Χάρκοβο.

Παράλληλα, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν έναν πύργο τηλεόρασης στο Κίεβο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση εναντίον του επικοινωνιακού πολέμου της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Λιθουανίας ανακοίνωσε πως άρχισε να διεξάγει έρευνες για ενδεχόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

«Η έρευνα άρχισε σε σχέση με τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία», αναφέρεται σε δήλωση.

Στο πλαίσιό της θα ερευνηθούν «στρατιωτικές επιθέσεις σε αμάχους, γιατρούς, καταστροφή κατοικιών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών θεσμών και άλλων πολιτικών εγκαταστάσεων, που οδήγησαν σε θανάτους ενηλίκων και παιδιών», προστίθεται στη δήλωση της λιθουανικής εισαγγελίας.

Πηγή: cnn.gr