Άρση Μέτρων: Πρόσω ολοταχώς για την «απελευθέρωση» των εμβολιασμένων

Η απαλλαγή των εμβολιασμένων συμπολιτών μας από τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Άρση Μέτρων: Πρόσω ολοταχώς για την «απελευθέρωση» των εμβολιασμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από την άρση της υποχρέωσης για τις μάσκες θα υπάρξει και αύξηση στο 100% της πληρότητας στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς. Ποια στοιχεία οδηγούν στη χαλάρωση των μέτρων

Η εισήγηση των Εμπειρογνωμόνων για χαλάρωση μέτρων εδράζεται σε ιδιαίτερα συγκεκριμένα στοιχεία:

1. Με βάση τα τελευταία δεδομένα, οι νέες νοσηλείες μειώθηκαν σε επίπεδο εβδομάδα κατά 13%. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 21-27/2, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.187, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.182. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.

Αντίστοιχα μια εβδομάδα πριν, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.529, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.510. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.01.

Είναι πλέον ξεκάθαρη η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ, καθώς πέρα από την υποχώρηση των νέων νοσηλειών βλέπουμε και αύξηση των εξιτηρίων λόγω ίασης. Επίσης πλέον οι απλές κλίνες covid στα νοσοκομεία είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 45.6% και οι ΜΕΘ κατά 65.7%.

2. O αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 399 και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 290 ασθενείς. Αντίστοιχα πριν μια εβδομάδα ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 459 και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 353ασθενείς.

3. Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μετάλλαξη Όμικρον2 μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα σε σχέση με την Όμικρον δεν τίθεται θέμα επαναμόλυνσης, καθώς τα αρχικά δεδομένα μελετών υποδεικνύουν ότι η αρχική μόλυνση με την Όμικρον παρέχει ισχυρή προστασία έναντι επαναμόλυνσης. Σημειώνεται ότι η Όμικρον 2 τείνει πλέον να επικρατήσει και είναι πιο μεταδοτική.

4. Τα εμβόλια παρέχουν σημαντική ασφάλεια έναντι της Μετάλλαξης Όμικρον. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η αποτελεσματικότητα της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου έναντι μόλυνσης SARS-CoV-2 εκτιμήθηκε σε 62% σε σχέση με τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους, ενώ η αποτελεσματικότητα της αναμνηστικής δόσης ανεβαίνει σε 87% και 91% έναντι θανάτου από COVID-19 και διασωλήνωσης, αντίστοιχα, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους. Προς ένα κανονικό Πάσχα

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν ότι σταδιακά για τους εμβολιασμένους πολίτες θα υπάρχει περαιτέρω απελευθέρωση και θα εξασφαλιστεί ένα κανονικό Πάσχα.

Πηγή: News247.gr