Μακρόν: «Ο Πούτιν διάλεξε τον πόλεμο, είναι ψέμα ότι απειλείται η Ρωσία»

Διάγγελμα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν για την ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μακρόν: «Ο Πούτιν διάλεξε τον πόλεμο, είναι ψέμα ότι απειλείται η Ρωσία»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό εξαπέλυσε επίθεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είναι ψέματα ότι απειλείται η Ρωσία και πως ο Πούτιν ήταν εκείνος που διάλεξε τον πόλεμο.

Αναλυτικά:

«Είμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό. Και δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο. Ο Ζελένσκι είναι σήμερα το πρόσωπο του θάρρους και της ελευθερίας. Εδώ και καιρό προσπάθησα και προσπαθώ να πείσω τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Ωστόσο, ο Πούτιν διάλεξε τον πόλεμο. Είναι ψέμα ότι η Ρωσία απειλείται».

«Σήμερα η Ρωσία καταδικάστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τον ΟΗΕ. Επιβάλαμε κυρώσεις και θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε»

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και με τον ρωσικό λαό. Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι πλέον δεδομένες. Η ΕΕ που έδειξε εντυπωσιακή ενότητα θα πρέπει να πληρώσει τώρα το κόστος της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Θα πρέπει να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό αέριο και η ευρωπαϊκή άμυνα θα πρέπει να αναβαθμιστεί».