Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για πυρηνικό πόλεμο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για έναν πυρηνικό πόλεμο

Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για πυρηνικό πόλεμο

Οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για έναν πυρηνικό πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανού προέδρου έρχονται μία ημέρα αφότου ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη στρατιωτική διοίκησή του να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές δυνάμεις αποτροπής, μια αναφορά στις μονάδες που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα, επικαλούμενος τις επιθετικές δηλώσεις ηγετών κρατών μελών του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νωρίτερα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει εντοπίσει καμία «συγκεκριμένη» αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας από τότε που ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε τις αποτρεπτικές δυνάμεις της χώρας του σε κατάσταση συναγερμού.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε και το παρακολουθούμε όσο το δυνατόν στενότερα» δήλωσε, την επομένη αυτής της ανακοίνωσης του Ρώσου προέδρου, σε δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου. «Δεν νομίζω ότι έχουμε δει κάτι συγκεκριμένο ως αποτέλεσμα της απόφασής του. Τουλάχιστον όχι ακόμη», πρόσθεσε.

Αυτός ο αξιωματούχος αναγνώρισε ότι είναι «δύσκολο να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από την εντολή του Πούτιν». Αλλά «το γεγονός και μόνο της πρόκλησης» ή της «απειλής» μιας «χρήσης πυρηνικών δυνάμεων» είναι «ατελέσφορο και αντιπροσωπεύει μια σημαντική κλιμάκωση», τόνισε αυτός ο αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας ότι η Μόσχα δεν έχει «ποτέ» απειληθεί από το ΝΑΤΟ.