Γιαννάκου: Ο Σκυλακάκης παίρνει τη θέση της στη Βουλή

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι ο πρώτος επιλαχών εκλεγμένος βουλευτής από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και θα πάρει τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

Γιαννάκου: Ο Σκυλακάκης παίρνει τη θέση της στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα πάρει την θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που μένει κενή μετά το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου.

Η πρώην υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο Έπικρατείας. Η ΝΔ το 2019 είχε εκλέξει 5 βουλευτές Επικρατείας με τη Μαριέττα Γιαννάκου να είναι 2η στη λίστα.

Την θέση της στη Βουλή παίρνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ως πρώτος επιλαχών και τα επόμενα 24ωρα θα ορκιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι πριν από μια δωδεκαετία, το 2010, η Μαριέττα Γιαννάκου είχε υπερασπιστεί τον Σκυλακάκη όταν τότε και οι δυο τους ήταν ευρωβουλευτές της ΝΔ και ο κ. Σκυλακάκης διεγράφη από τη ΝΔ λόγω δηλώσεών του υπέρ του πρώτου μνημονίου.

Μάλιστα, η Μαριέττα Γιαννάκου που τότε ήταν η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του κόμματος είχε δηλώσει ότι είναι «ζητήματα προσωπικής αντίληψης και συνείδησης» και πως στην Ελλάδα «δεν υπάρχει δημιουργημένη τέτοια κουλτούρα».