Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακάροβα: «Έτοιμοι για συνομιλίες, δεν θα παραδοθούμε»

Για «εγκλήματα πολέμου» από πλευράς Ρωσίας έκανε λόγο η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Οξάνα Μαρκάροβα, η οποία πρόσθεσε πως η χώρα της είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί αλλά όχι να παραδοθεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακάροβα: «Έτοιμοι για συνομιλίες, δεν θα παραδοθούμε»

Το Κίεβο είναι «έτοιμο για συνομιλίες» με τη Μόσχα αλλά «δεν θα παραδοθεί» ξεκαθάρισε η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Οξάνα Μαρκάροβα, εν όψει των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να έχουν οι δύο πλευρές.

Η ίδια διευκρίνισε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα πάρει μέρος στις συνομιλίες αυτές, καθώς βρίσκεται στην Ουκρανία, υπερασπιζόμενος τη χώρα. «Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας και θα νικήσουμε» πρόσθεσε η ίδια.

Η κ. Μαρκάροβα κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να σταματήσει τον πόλεμο και αμφισβήτησε τη διάθεση της Μόσχας να προσέλθει σε διάλογο υπενθυμίζοντας πως ένας «πλήρης πόλεμος με εγκλήματα πολέμου διεξάγεται από Ρώσους στην Ουκρανία».

Ερωτηθείσα για την εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν να τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, η κ. Μαρκάροβα έκανε λόγο για «ένα ακόμη παράδειγμα τρομοκρατικής συμπεριφοράς της Ρωσίας. Επιτέθηκαν στη χώρα μας. Τρομάζουν τους πάντες» είπε.