Βερολίνο: Πάνω 100.000 διαδηλωτές έξω από την Ρωσική Πρεσβεία (vid)!

Ένα τεράστιο πλήθος έχει συγκεντρωθεί στη γερμανική πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθεί για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Βερολίνο: Πάνω 100.000 διαδηλωτές έξω από την Ρωσική Πρεσβεία (vid)!

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου για να διαδηλώσουν κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς το γερμανικό κοινοβούλιο βρισκόταν σε έκτακτη συνεδρίαση για την απάντηση στην κρίση ασφαλείας που προέκυψε.

Η Greenpeace Γερμανίας κατέταξε τον αριθμό των παρευρισκομένων σε 500.000, με την αστυνομία του Βερολίνου να ρίχνει τον αριθμό, εκτιμώντας το μέγεθος του πλήθους «τουλάχιστον ένα χαμηλό εξαψήφιο νούμερο».

«Όχι σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους ντύθηκαν με το κίτρινο και το μπλε του ουρανού της ουκρανικής σημαίας. Έφεραν πινακίδες που έγραφαν «Όχι σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» και «Σταματήστε τον δολοφόνο» καθώς συγκεντρώνονταν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, που βρίσκεται κοντά στη Ρωσική Πρεσβεία στην οδό Under den Linden στο κέντρο του Βερολίνου.

Ο Χανς Γκέοργκ Κίλερ που παρευρέθηκε στη διαδήλωση είπε: «Είναι σημαντικό για μένα να δείξει η Γερμανία ότι υπερασπίζεται τη δημοκρατία στην Ευρώπη».

Η Ουκρανή Βαλέρια Μοίσεβα 35 ετών, είπε ότι η μητέρα της φοβάται καθώς βρίσκεται σε ένα καταφύγιο βομβών στο Κίεβο. «Προσωπικά είμαι απογοητευμένη από τη Ρωσία, μισώ τη Ρωσία, μισώ όλους τους Ρώσους» είπε και πρόσθεσε πως παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία γιατί «δεν μπορώ να κάνω περισσότερα από αυτό».