Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας!

Στα σύνορα Λευκορωσίας και Ουκρανίας στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο (28/2) οι συζητήσεις Ρώσων και Ουκρανών αντιπροσώπων για κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας!

Για «συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις» της ουκρανικής με τη ρωσική αντιπροσωπεία «στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ» τη Δευτέρα (28/2), συμφώνησαν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, νωρίτερα την Κυριακή (27/2).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ζελένσκι στους λογαριασμούς του στα social media... «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ».

Και συνέχισε, μιλώντας για τις προϋποθέσεις ασφαλείας της ουκρανικής αντιπροσωπείας: «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».