Ουκρανία: Η ΕΕ αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο στις ρωσικές εταιρίες (pic)

Σύμφωνα με αποκάλυψη Γερμανού δημοσιογράφου οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να απαγορεύσουν όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες τη διέλευση από τον εναέριο χώρο τους

Ουκρανία: Η ΕΕ αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο στις ρωσικές εταιρίες (pic)

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να αποκλείσουν όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες από τον εναέριο χώρο τους.

Την είδηση μετέδωσε ως αποκλειστική ο Matthias Deiss, δημοσιογράφος της ARD Capital Studio, κοινοπραξίας τοπικών σταθμών που εκπέμπει το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, επικαλούμενος αξιόπιστη πηγή στις Βρυξέλλες.

Με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε:

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι χώρες της ΕΕ κλείνουν τον εναέριο χώρο για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Μόλις μου επιβεβαιώθηκε από αξιόπιστη πηγή».


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, που πετούσαν πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο, υπαναχώρησαν φοβούμενες μια άμεση ρωσική απάντηση.

Την είδηση μετέδωσε και η βρετανική express.co.uk, επικαλούμενη την ανάρτηση του Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος προσέθεσε:

«Ακούω αντιστροφή πτήσεων πάνω από ρωσικό έδαφος, εν αναμονή της ρωσικής απάντησης. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της».