Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Ουκρανοί χτύπησαν τους άμαχους Έλληνες ομογενείς!

Η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, μετά τα διαβήματα διαμαρτυρίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, με ανακοίνωση της εκφράζει την λύπη της για τους νεκρούς Έλληνες ομογενείς κι υποστηρίζει ότι υπεύθυνος για τον θάνατο αμάχων ήταν ο Ουκρανικός στρατός.

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Ουκρανοί χτύπησαν τους άμαχους Έλληνες ομογενείς!

Μετά τα διαβήματα διαμαρτυρίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και την κλήση του Ρώσου πρέσβη για εξηγήσεις, έπειτα από τους θανάτους Ελλήνων ομογενών, αμάχων, η Ρωσική πρεσβεία τοποθετήθηκε σχετικά.

Έτσι εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο και τον τραυματισμό των Ελλήνων ομογενών στην περιοχή της Μαριούπολης και κατηγόρησε τα ουκρανικά στρατεύματα για χτυπήματα κατά αμάχων δίνοντας μια άλλη οπτική των γεγονότων.

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωσή της προστίθεται επίσης: «Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

»Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

»Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».