Πόλεμος στην Ουκρανία: Γερμανία και Ολλανδία στέλνουν αντιαρματικά και πυραύλους στην Ουκρανία

Στην ενίσχυση των δυνάμεων της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία προχωρούν οι Γερμανία και Ολλανδία, με την αποστολή αντιαρματικών και πυραύλων Stinger.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γερμανία και Ολλανδία στέλνουν αντιαρματικά και πυραύλους στην Ουκρανία

Να ενισχύσει τις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν τους Ρώσους εισβολείς αποφάσισε η Γερμανία, σε μία αποφασιστική αλλαγή της έως τώρα στάσης. Πριν από λίγο η καγκελαρία ενέκρινε την αποστολή 1.000 αντιαρματικών και 500 πυραύλων Stinger στη δοκιμαζόμενη χώρα.

«Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι' αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα, η Ολλανδία θα στείλει αντιαρματικά όπλα στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα προμηθεύσει 50 αντιαρματικά όπλα Panzerfaust-3 και 400 ρουκέτες, αναφέρει το υπουργείο σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο.

Η Ολλανδία εξετάζει επίσης από κοινού με τη Γερμανία την αποστολή ενός συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot σε ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία, προσθέτει.

naftemporiki.gr