Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δήλωση Δένδια για τους δύο νεκρούς Έλληνες ομογενείς

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μίλησε για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος και τους δύο νεκρούς Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δήλωση Δένδια για τους δύο νεκρούς Έλληνες ομογενείς

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας.

Το Σάββατο (26/2) το χωριό Σαρτανά στα περίχωρα της Μαριούπολης έγινε στόχος ρωσικού αεροσκάφους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άμαχοι! Μεταξύ αυτών και δύο Έλληνες ομογενείς.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε από την πλευρά του: «Eκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος».

To Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισήμανε: «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών».