Νέο διάγγελμα Τζο Μπάιντεν: «Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία αλλά θα το πληρώσει ο Πούτιν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο νέο του διάγγελμα είπε ότι δεν θα πάει στρατός στην Ουκρανία, αλλά θα πληρώσει αυτό που έκανε ο Πούτιν 

Νέο διάγγελμα Τζο Μπάιντεν: «Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία αλλά θα το πληρώσει ο Πούτιν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο νέο διάγγελμά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε αρχικά στους ρωσικούς ισχυρισμούς για τον κίνδυνο που διέτρεχε από το Κίεβο η Μόσχα. «Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν απλώς πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία.

  • Περιορισμός της δυνατότητας της Ρωσίας να δραστηριοποιείται σε δολάρια, ευρώ, λίρες και γιεν για να είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.
  • Να σταματήσει η δυνατότητα χρηματοδότησης και ανάπτυξης του ρωσικού στρατού.
  • Να εξασθενήσουν την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται στην οικονομία υψηλής τεχνολογίας του 21ου αιώνα.
  • Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες που συνολικά κατέχουν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

«Ακόμα έχουμε εφαρμόσει κυρώσεις σε μέλη της ρωσικής ελίτ.

Συμπιέζουμε τις δυνατότητες της Ρωσίας σε κάποιους στρατηγικούς τομείς. Θα μπλοκάρουμε το πρόγραμμα αεροναυπηγικής της Ρωσίας, βάζοντας περιορισμούς στην εξαγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Θα στηρίξουμε τους συμμάχους μας στην Ανατολή.

Οι δυνάμεις δεν θα πάνε στην Ευρώπη να στηρίξουν την Ουκρανία αλλά θα πάνε στις νατοϊκές χώρες για να τις υπερασπιστούν.

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες και θα τηρήσουν τη σύμβαση του ΝΑΤΟ ότι επίθεση εναντίον ενός μέλους είναι επίθεση εναντίον όλων. Ήδη έχουμε αναπτύξει στρατεύματα στις Βαλτικές Δημοκρατίες και θα εξασφαλίσουμε ένα μοντέλο άμυνας. Θα προσθέσουμε δυνάμεις στη Γερμανία και προτεραιότητα είναι να φτιαχτεί μία ισχυρή νατοϊκή άμυνα στην Ευρώπη» τόνισε ο Μπάιντεν.

Αναφορικά με το «πάγωμα» του Nord Stream 2 «θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθούν ούτε οι σύμμαχοί μας ούτε οι ΗΠΑ», σημείωσε ο Μπάιντεν.

«Ακόμα, δουλεύουμε με το υπουργείο Εσωτερικών για να ασφαλίσουμε τον κυβερνοχώρο μας.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι επεμβάσεις αυτές καταλήγουν σε εμφυλίους πολέμους».

Δήλωσε ακόμα ότι οι Ουκρανοί μετά από 30 χρόνια έχουν αποδείξει ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να πάρει πίσω τη χώρα τους.

«Ο Πούτιν προκάλεσε έναν πόλεμο χωρίς κανέναν λόγο. Η εισβολή αυτή αντιτίθεται σε κάθε τι που υπερασπιζόμαστε και θα το πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτή η επίθεση θα στοιχίσει πολλά στη Ρωσία».

Πηγή: in.gr