Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρή επίθεση της G7 στον Βλάντιμιρ Πούτιν

Οι ηγέτες της G7 δήλωσαν ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έθεσε εαυτόν στην λάθος πλευρά της Ιστορίας με την απόφασή του να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρή επίθεση της G7 στον Βλάντιμιρ Πούτιν

Την οργή της Δύσης έχει προκαλέσει η απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Το απόγευμα της Πέμπτης (24/2) έγινε τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7, οι οποίοι εξαπέλυσαν κεραυνούς εναντίον του Ρώσου Προέδρου.

«Επανέφερε τον πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Έθεσε εαυτόν στην λάθος πλευρά της Ιστορίας», είναι η θέση των ηγετών της G7 και πρόσθεσαν:

«Καταδικάζουμε τον πρόεδρο Πούτιν για την επίμονη άρνησή του να εμπλακεί σε μια διπλωματική διαδικασία ώστε να τεθούν ερωτήματα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, παρά τις συνεχείς μας προτάσεις. Στεκόμαστε ενωμένοι με τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών κρατών, όπως επίσης και με την Ουκρανία και παραμένουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η ακεραιότητα των διεθνών κανόνων».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Τζο Μπάιντεν (πρόεδρος ΗΠΑ), Όλαφ Σολτς (Καγκελάριος Γερμανίας), Τζάστιν Τριντό (Πρωθυπουργός Καναδά), Εμανουέλ Μακρόν (πρόεδρος της Γαλλίας), Μάριο Ντράγκι (Πρωθυπουργός της Ιταλίας), Φούμιο Κισίντα (Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας) και Μπόρις Τζόνσον (Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου). Συμμετείχαν επίσης η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο ΓΓ Γραματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.