Μακρόν: «Η ελευθερία της Ουκρανίας είναι και δική μας»

Διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν προς τον λαό της Γαλλίας, για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.   

Μακρόν: «Η ελευθερία της Ουκρανίας είναι και δική μας»

«Επιλέγοντας τον πόλεμο, ο πρόεδρος Πούτιν δεν επιτέθηκε μόνο στην Ουκρανία. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πιο σοβαρή επίθεση στην ειρήνη, στη σταθερότητα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες» δήλώσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό.

Ο Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία, μιλώντας μπροστά από τη σημαία της Ουκρανίας, καθώς και τις σημαίες της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκίνησε την ομιλία χαιρετίζοντας το θάρρος και την αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού.

«Η ελευθερία τους είναι και δική μας», είπε.

«Θα ζητήσουμε από την Ρωσία να δώσει λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις σε βάρος της θα είναι στο ύψος των πολεμικών πραξεών της.

«Θα υποστηρίξουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία», σημείωσε ο Μακρόν και τόνισε:

«Αυτά τα γεγονότα είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία της Ευρώπης και της χώρας μας. Θα έχουν μόνιμες και εκτεταμένες συνέπειες στις ζωές μας, στη γεωπολιτική της ηπείρου μας».

Όπως ανακοίνωσε, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις θα στοχεύουν τον στρατιωτικό, την οικονομία και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, ενώ αύριο, Παρασκευή θα μιλήσει αύριο ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου με περισσότερες πληροφορίες για την απάντηση της Γαλλίας.

πηγή: www.cnn.gr