Περιστέρι: Παγκόσμια διάκριση για μαθήτρια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η μαθήτρια του 3ου Λυκείου Περιστερίου Φωτεινή Γρυπάρη, κατέκτησε 3 μετάλλια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge «Discover and Recover».

Περιστέρι: Παγκόσμια διάκριση για μαθήτρια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Την Περιστεριώτισσα μαθήτρια που συμμετείχε στην Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής “First Global Challenge Team Greece” και πήραν μέρος εθνικές ομάδες από 191 χώρες, συνεχάρη και ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2022, στο δημαρχείο της πόλης, ο κ. Παχατουρίδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Τάσο Θεοδωράκο υποδέχτηκαν τη μαθήτρια Φωτεινή Γρυπάρη, προκειμένου να συγχαρούν την ίδια, καθώς και τους γονείς της.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου ως επιβράβευση για τη μεγάλη επιτυχία της σε διεθνή διαγωνισμό, της επιδόθηκε το επίσημο μετάλλιο της πόλης και το λεύκωμα «Περιστέρι: Όψεις της Ιστορίας της πόλης και του Δήμου».

Η 16χρονη μαθήτρια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σ’ αυτήν την περίοδο της πανδημίας η εθνική μας ομάδα επέλεξε να ασχοληθεί με τον νευραλγικό τομέα της υγείας, ανάμεσα σε αυτούς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της οικονομίας. Φτιάχνοντας την «Πανάκεια», τη ρομποτική νοσοκόμα που έχει τη δυνατότητα να απολυμαίνει ένα μικρό χώρο, να παρακολουθεί την πίεση, τη θερμοκρασία, το οξυγόνο πολλών ασθενών συγχρόνως, να υπενθυμίζει τη λήψη και τη δοσολογία φαρμάκων, να λαμβάνει φωτογραφίες, να μπορεί να παρέχει οξυγόνο σε έναν ασθενή και μέσω μιας εφαρμογής να ενημερώνει τον θεράποντα ιατρό για την πορεία του ασθενή.

Η Φωτεινή Γρυπάρη από το 3ο Λύκειο Περιστερίου ήταν ανάμεσα στους 30 μαθητές από όλη την Ελλάδα ηλικίας 14 – 18 χρονών, που επιλέχθηκαν βάσει των γνώσεών τους στον προγραμματισμό και τη ρομποτική, την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και τέλος με την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Πηγή: www.peristerinews.gr