Ουκρανία: Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντονμπάς (vid)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντονμπάς προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.

Ουκρανία: Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντονμπάς (vid)

Υπό τον ήχο νέων εκρήξεων στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο θα ανακοινώσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε ήδη τηλεφωνικά τους Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς ότι επίκειται να υπογράψει άμεσα διάταγμα αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία των δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου επιβεβαίωσαν ότι η Μόσχα θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Tην ίδια στιγμή, στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ο επικεφαλής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, ο Αμερικανός επιτελάρχης, Μαρκ Μίλεϊ, καθώς και ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, εισήλθαν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου λίγη ώρα αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωνε ότι επίκειται η απόφαση για το Ντονμπάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Ακόμα και ο πιο ένθερμος εθνικιστικής δεν περίμενε ότι θα είχε τόσα πολλά εδάφη. Συζητάμε για όλα χωρίς πολιτική ατζέντα με έναν ειλικρινή τρόπο.

Οι πολεμικές πραγματικότητες όμως δεν είναι η βάση της δημιουργίας ενός έθνους. Ο Λένιν παρέδωσε τον Ντονμπάς στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας.

Στην πραγματικότητα οι σοβιετικές δημοκρατίες δεν είχαν δικαιώματα, αφού ο Στάλιν ακολούθησε τις δικές του ιδέες χωρίς να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα. Δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη, αφού επρόκειτο για αυταρχικό καθεστώς.

Οι ηγέτες της ΕΣΣΔ ήταν επικεντρωμένοι στο να φτιάξουν ένα ισχυρό κεντρικό κράτος. Ο εθνικισμός υπονόμευε το κράτος και περίμενε την ώρα του.

Οι εθνικισμοί αυτοί ενθαρρύνθηκαν. Ακόμα και στην οικονομία της αγοράς.

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ η Ρωσία δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει. Στηρίξαμε όμως την Ουκρανία όταν μας ζητήθηκε, δώσαμε δάνεια, υπογράψαμε συμφωνίες. Σύνολο 250δις δολάρια.

Αναλάβαμε και το χρέος της ΕΣΣΔ στο ΔΝΤ ως Ρωσία.

Το Κίεβο δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο, τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΣΣΔ τα κράτησε για τον εαυτό του. Η Ρωσία συνέχισε όμως να τηρεί τις συμφωνίες.

Οι ουκρανικές αρχές επιχείρησαν να κλέψουν το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, το θυμάστε αυτό. Αποκήρυξαν όλα όσα μας ένωναν. Αναπτύχθηκε ο νέος εθνικισμός στην Ουκρανία.

Χρησιμοποίησαν τις μυστικές υπηρεσίες για να υποκλέπτουν τη ρωσική κυβέρνηση. Εφάρμοσαν μοντέλα που δεν είχαν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα.

H πορτοκαλί επανάσταση ήταν μία βιτρίνα για τους ολιγάρχες για να υφαρπάξουν προνόμια και εξουσία. Η υποστήριξη από την αμερικανική πρεσβεία ήταν πασιφανής και μεγάλη.

Ανέτρεψαν τη νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία και προέκυψαν πολλές ποινικές υποθέσεις.

Λόγω της ανεργίας χιλιάδες κόσμο εγκατέλειψε την Ουκρανία. Πολλές δουλειές χάθηκαν, πολλές από αυτές τις έδινε η ρωσική ομοσπονδία.

Πολλά εργοστάσια επίσης έκλεισαν, υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Εν τω μεταξύ απαρχαιώθηκε ο εξοπλισμός της ΕΣΣΔ.

Η ουκρανική οικονομία κατάρρευσε μαζί με την ουκρανική κοινωνία. Και γι' αυτό δεν φταίει μόνο η Δύση.

Πράκτορες από τις ΗΠΑ ελέγχουν υπηρεσίες στην Ουκρανία. Η χώρα έχει μεταβληθεί σε αποικία.

Η ρωσική γλώσσα δεν υπάρχει στα σχολεία. Οι ρωσόφωνοι της Ουκρανίας καταπιέζονται, αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχουν ντοκουμέντα.

Η τωρινή ηγεσία της Ουκρανίας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ουκρανικό λαού. Η Κριμαία πήρε την απόφασή της να είναι στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014.

Στόχος τους είναι η αντιπαράθεση με την Ρωσία. Λένε ότι μπορούν να κρατήσουν τους Ρώσους στον Ντονμπάς απομονωμένους, θέλουν να τους περιορίσουν. Και με την υποστήριξη της Δύσης νομίζουν ότι μπορούν να αντιπαρατεθούν στη Ρωσία. Θέλουν να αποκτήσουν και πυρηνικά.

Θέλουν να φέρουν την Ευρώπη σε αποσταθεροποίηση. Διαβλέπουμε ότι η Δύση εφοδιάζει την Ουκρανία με όπλα. Εχουν αναπτυχθεί και ΝΑΤΟΙΚΑ αποσπάσματα.

Ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας είναι ανοιχτός για τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και επιτρέπει την κατασκοπεία της Ουκρανίας. Χρησιμοποιούνται και τα λιμάνια της μαύρης θάλασσας.

Ήθελαν το ίδιο και στην Κριμαία αλλά εκεί ο λαός τους είπε όχι. Οι Ουκρανοί θέλουν να τα ξεχάσουν όλα αυτά.

Μία χώρα δεν μπορεί να είναι ασφαλής σε βάρος άλλης χώρας. Η ενίσχυση της άμυνας του Κιέβου δεν πρέπει να στρέφεται κατά της Ρωσίας.

Όλα τα κράτη που έγινε τελευταία μέλη του ΝΑΤΟ οι Αμερικανοί τα χρησιμοποίησαν για αντιρωσικές πολιτικές.