Ουκρανία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως σκότωσε πέντε δολιοφθορείς στο Ροστόφ - Διαψεύδει το Κίεβο

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι στρατιώτες και μεθοριακοί φρουροί απέτρεψαν σήμερα «ομάδα δολιοφθορέων-αναγνώρισης» από την Ουκρανία, σκοτώνοντας πέντε δολιοφθορείς.

Ουκρανία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως σκότωσε πέντε δολιοφθορείς στο Ροστόφ - Διαψεύδει το Κίεβο

Το Κίεβο διέψευσε την είδηση την οποία χαρακτήρισε ψευδή υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει παρουσία ουκρανικών δυνάμεων στο Ροστόφ όπου έγινε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νότιας στρατιωτικής διοίκησης, το περιστατικό συνέβη στις 21 Φεβρουαρίου, 2022 στις 06:00 (ώρα Μόσχας), στο κατοικημένο σημείο Μιτκίνσκαγια της περιοχής του Ροστόφ, που βρίσκεται σε τμήμα της μεθορίου Ρωσίας-Ουκρανίας, όπου και εντοπίσθηκε η εν λόγω ομάδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έπειτα από μάχη, πέντε δολιοφθορείς της ομάδας αυτής σκοτώθηκαν και πως δύο οχήματα του ουκρανικού στρατού εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσίας για να παραλάβουν επειγόντως τα μέλη της ομάδας δολιοφθορέων, τα οποία καταστράφηκαν. Κανένας από τους Ρώσους μεθοριακούς φρουρούς δεν τραυματίσθηκε.

Το Κίεβο διέψευσε την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού .«Ούτε ένας από τους στρατιώτες μας δεν παραβίασε τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ούτε ένας δεν σκοτώθηκε σήμερα (Δευτέρα)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι είναι «πρόωρο να μιλήσουμε για συγκεκριμένα σχέδια για μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Τζο Μπάιντεν» όπως αναφέρει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ανακοινωθεί ότι Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν το βράδυ της Κυριακής να συναντηθούν προσεχώς, σε μια προσπάθεια που φέρει την υπογραφή του Εμαουέλ Μακρόν με στόχο να αμβλυνθούν οι εντάσεις για την Ουκρανία. Την είδηση επιβεβαίωσαν αρχικά ο Λευκός Οίκος και η γαλλική προεδρία, τονίζοντας ότι η συνάντηση θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι στο μεταξύ η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία.

Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν κυρώσεις εναντίον πέντε Ρώσων αξιωματούχων, για τη διοργάνωση πέρυσι εκλογών για τη ρωσική Δούμα, στην προσαρτημένη από τη Μόσχα χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή στην ΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ