Ποινική δίωξη για 7 αδικήματα στον δράστη της επίθεσης κατά του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κ15

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κ15. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων.

Ποινική δίωξη για 7 αδικήματα στον δράστη της επίθεσης κατά του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κ15

Ενώπιον του εισαγγελέα άσκηση ποινικής δίωξης βρέθηκε ο συλληφθείς ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κ15.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για σεσημασμένο χούλιγκαν που δρα στα Βόρεια Προάστια και συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια όταν προσπαθούσε να κλέψει ένα μαγαζί στην περιοχή, μαχαιρώνοντας τον καταστηματάρχη.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον 15χρονο που επέστρεφε από αγώνα της ομάδας του, την ώρα που πήγαινε στο φροντιστήριό του, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Ειρήνης στην Πεύκη. Αφού τον πλησίασε, άρχισε να τον βρίζει ζητώντας του να βγάλει τη φόρμα και το μπουφάν με τα διακριτικά της ΑΕΚ και στη συνέχεια τον απείλησε με μαχαίρι. Μάλιστα, δεν δίστασε να σκίσει το μπουφάν του, βάζοντας το μαχαίρι στο μπράτσο του παιδιού.

Ο 15χρονος ξέφυγε και ενημέρωσε τις αρχές, αναγνωρίζοντας τον δράστη από τις φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων και συγκεκριμένα:

  1. απόπειρα ανθρωποκτονίας
  2. απόπειρα κλοπής
  3. παράνομη οπλοφορία
  4. φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  5. απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σαφές αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται σε αντιπαλότητα οπαδών αθλητικών ομάδων σε χρόνο και χώρο που δεν συνδέεται με αθλητική εκδήλωση υπό την επιβαρυντική περίσταση της χρήσης όπλου
  6. οπλοχρησία
  7. εξύβριση

Τη δικογραφία ανέλαβε τακτικός ανακριτής.

Πηγή: News247.gr