Πούτιν - Μακρόν: Μαραθώνια τηλεφωνική επικοινωνία για να αποφευχθεί ο πόλεμος

Συνεχίζεται η τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν με στόχο να αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη. Στο μεταξύ, παρατείνονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας - Λευκορωσία.

Πούτιν - Μακρόν: Μαραθώνια τηλεφωνική επικοινωνία για να αποφευχθεί ο πόλεμος

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν τηλεφωνική επικοινωνία από τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) με στόχο να αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη, την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις εκτιμούν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι πιθανότερη από ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

"Η συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν ξεκίνησε, όπως προβλεπόταν, στις 11:00 (ώρα Παρισού)", ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία περίπου δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο.

Ρωσία-Λευκορωσία: Παρατείνονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Αμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα παρατείνουν τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις που ήταν προγραμματισμένο να λήξουν σήμερα στη βόρεια Ουκρανία.

Η παράταση αποφασίστηκε εξαιτίας της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει έως και 30.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία, τους οποίους και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως δυνάμεις εισβολής για να επιτεθεί στην Ουκρανία παρότι η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει τέτοια πρόθεση.

πηγή: News247.gr