Euroferry Olympia: Ζωντανός βρέθηκε στην πρύμνη ένας από τους αγνοούμενους

Zωντανός βρέθηκε αγνοούμενος επιβάτης στην πρύμνη του Euroferry Olympia, του πλοίου στην Κέρκυρα που καίγεται από την Παρασκευή (18/2).

Euroferry Olympia: Ζωντανός βρέθηκε στην πρύμνη ένας από τους αγνοούμενους

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνθρωπος, λιθουανικής καταγωγής, είναι καλά στην υγεία του, οι διασώστες έχουν επικοινωνήσει μαζί του και ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης.

Επισημαίνεται πως το πλοίο Euroferry Olympia, πάνω από 48 ώρες μετά το ξεκίνημα της φωτιάς, δε μπορεί να προσεγγιστεί από διασώστες, καθώς η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ υψηλή.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, οι δυνάμεις θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες για την διάσωση και των υπόλοιπων αγνοούμενων.

Ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο μίλησε στον ΣΚΑΪ λέγοντας πως υπάρχει υψηλό θερμικό φορτίο αλλά και πολλά επικίνδυνα αέρια που κάνουν το πλοίο απροσπέλαστο.

«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων είναι ανυπόφορη».

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε παραπάνω από 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», τόνισε.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου τώρα αγγίζει τους 2.000 βαθμούς! Κάτι που δυστυχώς μειώνει πολύ τις πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

Πηγή: in.gr