ΗΠΑ: Εξετάζει και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού η FDA

Οι ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο έγκρισης μιας τέταρτης δόσης εμβολίου Covid-19 το φθινόπωρο.

ΗΠΑ: Εξετάζει και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού η FDA

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια και η έγκριση θα εξαρτηθεί από συνεχιζόμενες μελέτες που θα αποδεικνύουν ότι μια τέταρτη δόση θα ενίσχυε τη μοριακή άμυνα των ανθρώπων που εξασθενούσε μετά την πρώτη τους αναμνηστική και θα μείωνε τον κίνδυνο συμπτωματικής και σοβαρής νόσου.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ωστόσο, έχει αρχίσει να εξετάζει τα δεδομένα ώστε να μπορεί να λάβει μια απόφαση.

Η σκέψη μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών είναι ότι ο οργανισμός θα εξετάσει την έγκριση μιας δεύτερης αναμνηστικής δόσης των εμβολίων mRNA από την Pfizer και τον συνεργάτη BioNTech και από τη Moderna.

Μεταξύ των ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν, είπε το άτομο, είναι εάν το δεύτερο ενισχυτικό πρέπει να εγκριθεί για όλους τους ενήλικες ή συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και εάν θα πρέπει να στοχεύει στην παραλλαγή Omicron ή να διατυπωθεί διαφορετικά. Το αν το τέταρτο εμβόλιο θα μπορούσε τελικά να είναι η έναρξη ενός ετήσιου εμβολιασμού για τον Covid-19 είναι επίσης υπό εξέταση.

naftemporiki.gr