Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ολονύχτια μάχη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia».

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ολονύχτια μάχη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Χθες αργά το απόγευμα, στο πλοίο επιχείρησαν μέλη της ΕΜΑΚ, καταφέρνοντας να απεγκλωβίσουν δύο άτομα, τουρκικής και αφγανικής καταγωγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν στο γκαράζ. Άμεσα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο προς παραλαβή των δύο διασωθέντων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 65χρονος Βούλγαρος διασωληνώθηκε καθώς η κατάστασή του ήταν πιο κρίσιμη.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά τελικά, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής, εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός, βουλγαρικής καταγωγής, και ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ διακόπηκαν λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής καθώς τα θερμικά φορτία ήταν σε υψηλά επίπεδα, και το σκοτάδι σε συνδυασμό με τους πυκνούς καπνούς, δυσχέραιναν το έργο των διασωστών, ενώ οι προσπάθειες ξεκίνησαν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι δύο επιβάτες φέρεται πως βρήκαν διέξοδο σωτηρίας σε ένα «τυφλό» σημείο του πλοίου, στο 5ο υπόγειο κατάστρωμα, όπου κατέφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες.

Πηγή: Kathimerini.gr