Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες (vids)

Ολονύχτιο θρίλερ για τους αγνοούμενους στο φλεγόμενο «Euroferry Olympia»

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες (vids)

Από τις 04.30 το πρωί φλέγεται το πλοίο «Euroferry Olympia» ενώ κορυφώνεται η αγωνία για τους τουλάχιστον 12 αγνοουμένους. Οι έρευνες της ΕΜΑΚ για εντοπισμό και διάσωση των αγνοουμένων διακόπηκαν και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας. Η επιχείρηση πυρόσβεσης θα συνεχιστεί όλο το βράδυ όπως και οι έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων στην θάλασσα.

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο απομακρύνθηκαν. Όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο, το σκοτάδι και οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε από 11 σε 12 καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών. Πρόκειται για έναν Αφγανό πρόσφυγα που επιβιβάστηκε προφανώς κρυφά στο πλοίο προκειμένου να καταφέρει να περάσει στην Ιταλία. Ανάμεσα στους αγνοουμένους υπάρχουν και τρεις Έλληνες, ενώ είναι πιθανόν ο αριθμός των αγνοουμένων να είναι μεγαλύτερος καθώς μπορεί να επιβαίνουν και άλλοι μετανάστες ή πρόσφυγες που δεν συμπεριλαμβάνονται στην επίσημη λίστα.

Οι δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες φέρεται πως βρήκαν διέξοδο σωτηρίας σε ένα «τυφλό» σημείο του πλοίου, στο 5ο υπόγειο κατάστρωμα, όπου κατέφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες. Η επιχείρηση διάσωσής τους κράτησε πολλές ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, τους δύο οδηγούς εντόπισε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που επιβιβάστηκε στο πλοίο με ελικόπτερο. Άμεσα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο προς παραλαβή των δύο οδηγών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού μέσου ο 65χρονος Βούλγαρος διασωληνώθηκε καθώς η κατάστασή του ήταν πιο κρίσιμη.

Πηγή: in.gr