Αγωνία: Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου που φλέγεται -Έκκληση για βοήθεια από οδηγό (vid)

Μεγάλη αγωνία για ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα μέσα στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Αγωνία: Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου που φλέγεται -Έκκληση για βοήθεια από οδηγό (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις Αρχές και ζήτησε βοήθεια και είπε πως βλέπει στο χώρο ακόμα ένα άτομο. Μάλιστα είπε πως στο γκαράζ βρίσκεται ακόμα ένα άτομο, εγκλωβισμένο.

Σημειώνεται πως πληροφορίες κάνουν λόγο για 10-11 αγνοούμενους, ενώ οι Αρχές τονίζουν πως αναμένουν την άφιξη των διασωθέντων στην Κέρκυρα ώστε να γίνει η επίσημη καταμέτρηση.

Το χρονικό με το φλεγόμενο πλοίο στα ανοιχτά της Κέρκυρας

Στις 4:30 τα ξημερώματα συναγερμός σήμανε στο λιμενικό, μετά την ενημέρωση που έλαβε για φωτιά σε επιβατικό πλοίο με 290 επιβαίνοντες, έξω από την Ηγουμενίτσα.

Το επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής και χρειάστηκε επιβάτες και πλήρωμα να το εγκαταλείψουν.

Μαρτυρία επιβάτη για τη φωτιά στο πλοίο

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του επιβάτη η φωτιά ξέσπασε στις 4:25, αμέσως το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκένωσης. «Στις 4:25 μας χτύπησε το πλήρωμα την πόρτα της καμπίνας, μας είπαν βγείτε έξω, βγήκαμε, είδαμε τη φωτιά, βάλαμε τα σωσίβια και επιβιβαστήκαμε στις λέμβους. Η εκκένωση έγινε σε μια ώρα, δεν υπήρξε πανικός, σωθήκαμε χάρη στο πλήρωμα που ήταν πολύ καλό. Επιβιβαστήκαμε σε δύο σωστικές λέμβους των 150 ατόμων και μετά αμέσως στο ιταλικό πλοίο του λιμενικού που είχε καταπλεύσει. Στη θάλασσα, μέσα στις σωστικές λέμβους, μείναμε για περίπου μία ώρα. Ο θεός μας βοήθησε και είχε καλό καιρό, καλή θάλασσα».

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό το πλοίο, σημαίας Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 232 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

πηγή:iefimerida.gr