Έκτακτο επίδομα ακρίβειας: Ποιοι θα το πάρουν και πότε - Ποια θα είναι τα ποσά

Αντίδοτο στην ακρίβεια με «δώρο Πάσχα» εξετάζει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα για τρόφιμα - «Ανάσα» για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Έκτακτο επίδομα ακρίβειας: Ποιοι θα το πάρουν και πότε - Ποια θα είναι τα ποσά

Με την ακρίβεια να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στα νοικοκυριά και να «σβήνει» τους οικονομικούς προϋπολογισμούς, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για χορήγηση έκτακτου επιδόματος πριν από το Πάσχα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά: χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό.

Αν και στην κυβέρνηση θα επιθυμούσαν τη λήψη οριζόντιων μέτρων στήριξης, φαίνεται πως αυτό δεν καθίσταται δυνατόν στην παρούσα οικονομική συγκυρία, με το οικονομικό επιτελείο να προκρίνει την παροχή έκτακτου βοηθήματος στους ευάλωτους.

Οι εισπράξεις Φεβρουαρίου θα κρίνουν το ύψος, αλλά και την περίμετρο των νέων μέτρων στήριξης, καθώς θα αποκαλύψουν τον δημοσιονομικό χώρο.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο κυρίως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίδομα που θα κυμαίνεται από 100 έως 300 ευρώ για κάθε νοκυριό.

«Ο,τι και να κάνουμε, δεν μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τα προβλήματα που έχουν και θα έχουν το επόμενο διάστημα τα νοικοκυριά» δήλωσε χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι «το πρόβλημα είναι παροδικό αλλά κρατάει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και έχει μεγαλύτερη ένταση».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι το επίδομα αυτό «προφανώς είναι στη σκέψη μας».

Οι αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν εντός των επόμενων ημερών, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι θα κατευναστεί το κλίμα δυσαρέσκειας των πολιτών από το κύμα ακρίβειας σε τρόφιμα και καύσιμα.

Πηγή: msn