Οι Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας κατά Πέτρου Τατσόπουλου για τον «Άγιο Παΐσιο» (vid)

Οι Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας έβαλαν κατά του Πέτρου Τατσόπουλου για όσα είπε για τον «Άγιο Παΐσιο»

Οι Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας κατά Πέτρου Τατσόπουλου για τον «Άγιο Παΐσιο» (vid)

Με το σενάριο, τα σκηνικά και τις ερμηνείες των ηθοποιών κατάφερε να καθηλώσει τους τηλεθεατές και να κλέψει την παράσταση. Η πρεμιέρα της σειράς του MEGA «Άγιος Παΐσιος: από τα Φάρασα στον Ουρανό» χτύπησε κόκκινο στους πίνακες της τηλεθέασης έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης στο Τwitter και αποθεώθηκε από άτομα κάθε ηλικίας…

Όπως συμβαίνει πάντα, όμως υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Για τον Πέτρο Τατσόπουλο η νέα σειρά του MEGA δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια αποβλάκωσης των τηλεθεατών. Κάτι που προκάλεσε τις διαδοχικές αντιδράσεις των Μητροπολιτών Μεσσηνίας και Πειραιώς.

«Οι χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις του κ. Τατσόπουλου και η πρόδηλη ειρωνεία του, με τις οποίες διακωμωδεί την πίστη του Ορθόδοξου Χριστιανικού κόσμου, δεν αποτελούν προοδευτισμό, διότι αποδεικνύουν ότι δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό», δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

«Ο όρος «αποβλάκωση» είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος αντιμετωπίζει απορριπτικά το περιεχόμενο της πίστης των απλών και ευσεβών χριστιανών, επειδή αυτό δεν συνάδει με την υψηλόφρονα διανόηση και λογικοκρατούμενη αυτοπεποίθησή του», σχολίασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Στην επίμαχη ανάρτησή του, ο πρώην βουλευτής ανέβασε έναν υποτιθέμενο διάλογο για να περάσει τα μηνύματά του.

-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση;
-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.
-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;
-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα.

Όλα αυτά σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι επενδύουν σε ριάλιτι. Για τον κύριο Τατσόπουλο όμως, το έναυσμα δόθηκε πιθανότατα από τα ποσοστά τηλεθέασης στην πρεμιέρα, που άγγιξαν το 33% στο σύνολο και το 32,3% στο δυναμικό κοινό. Με περίπου 1.600.000 τηλεθεατές να παρακολουθούν τη σειρά ανά λεπτό…

«Με λαϊκίστικη ρητορεία και απαράδεκτες διατυπώσεις ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να καυτηριάσει ό,τι αφορά την Εκκλησία, την Θρησκεία και την Πίστη. Αυτή τη φορά βρήκε και πάλι ως θύμα των απόψεων και της ιδεοληψίας του το πρόσωπο του αγίου Παϊσίου, πιστεύοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιβεβαιώνει τον προοδευτισμό του και την διαφοροποίησή του από κάθε τι το εκκλησιαστικό», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Η σειρά του MEGA παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου που γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας το 1924 και συνέπεσε με τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Από τα παιδικά του χρόνια, στην εποχή του εμφυλίου που έκανε κανονικά τη θητεία του ως ασυρματιστής κι στη συνέχεια η αφοσίωση στο δρόμο του Θεού στο Άγιο Όρος. Το χάρισμα της διόρασης και η δύναμη να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του ανθρώπου που είχε απέναντι του, πριν ακούσει έστω και μια λέξη, απλώνουν τη φήμη του σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Ορθοδοξία γενικότερα…

«Πρέπει να ξέρει ο κ. Τατσόπουλος, ότι αυτή η πίστη των απλών Χριστιανών κράτησε τον λαό ενωμένο απέναντι σε διχαστικές και διασπαστικές εντάσεις και οι Άγιοι ήταν αυτοί που στήριξαν, ενέπνευσαν και ενίσχυσαν τον λαό σε κάθε περίοδο μάλιστα σε καιρούς δύσκολους και σκληρούς για την Πατρίδα μας όταν κάποιοι ιδεολόγοι αγωνιστές την «πωλούσαν» στους ξένους», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Αύριο Πέμπτη στις 22.30 το βράδυ θα προβληθεί το δεύτερο επεισόδιο της σειράς για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου.