Σε ισχύ από το Σάββατο 19/2 τα νέα μέτρα - Με κόσμο το Άρης-ΠΑΟΚ

Και επίσημα πλέον ο κόσμος επιστρέφει στις κερκίδες. Μάλιστα τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 19/2 γεγονός που σημαίνει ότι το Άρης-ΠΑΟΚ θα γίνει παρουσία οπαδών.

Σε ισχύ από το Σάββατο 19/2 τα νέα μέτρα - Με κόσμο το Άρης-ΠΑΟΚ

Ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη πως τα γήπεδα ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και ο κόσμος επιστρέφει στις κερκίδες. Το ποσοστό πληρότητας αλλάζει και από το 10% αυξάνεται στο 50%.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Υγείας τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου. Στα γήπεδα θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης.

Το γεγονός πως τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο σημαίνει πως το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ για τη Super League 1 θα γίνει παρουσία οπαδών στις κερκίδες του "Κλεάνθης Βικελίδης". Μένει να φανεί αν το ίδιο μέτρο θα ισχύει και για τα κλειστά γήπεδα και αν θα γίνει με κόσμος και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Από το Σαββατοκύριακο θα επιτρέπονται και οι όρθιοι στη διασκέδαση, ενώ θα πραγματοποιούνται ξανά σχολικές εκδρομές.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη.

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».