Προσοχή: Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος φωτιάς την Παρασκευή

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο, Παρασκευή 3 Αυγούστου, προειδοποιεί, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr).

Προσοχή: Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος φωτιάς την Παρασκευή

Το σχετικό σήμα αφορά την Αττική, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, την Εύβοια και τη Σκύρο.Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας