Δολοφονία Άλκη: «Δεν ήταν το δρεπάνι το φονικό όπλο», λέει ο δικηγόρος του 21χρονου

Άλλο όπλο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 21χρονου που απολογείται στην ανακρίτρια.

Δολοφονία Άλκη: «Δεν ήταν το δρεπάνι το φονικό όπλο», λέει ο δικηγόρος του 21χρονου

Την άρνησή του για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη με το δρεπάνι εκφράζει μέσω του συνηγόρου του ο 21χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος υποστηρίζει ότι άλλο φονικό όπλο χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονική επίθεση.

"Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτά που ξέραμε μέχρι στιγμής", ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του 21χρονου, που απολογείται στην ανακρίτρια, Απόστολος Λύτρας, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Και πρόσθεσε: "Τα πρώτα λόγια που μετέφερε είναι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και με αυτό το δρεπάνι που ακούγεται ότι πράγματι το κατείχε, ότι δεν έχει χτυπηθεί κανείς με αυτό το δρεπάνι, έχει χτυπηθεί με άλλο μέσο. Το δρεπάνι βρισκόταν στο αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε και του έπεσε. Δεν έχει γίνει με αυτο το δεπάνι το θανατηφόρο χτύπημα" .

Μάλιστα ο συνήγορος του 21χρονου μεταφέροντας δήλωση του εντολέα του υπογράμμισε ότι "είναι μετανιωμένος για το συμβάν" και ότι "ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού".

Δολοφονία Άλκη: Τα "αγκάθια" με την παράδοση του 20χρονου στις αλβανικές Αρχές

Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη SOOC

Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές εξέφρασε ο 20χρονος αναζητούμενος με διεθνές ένταλμα για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 19χρονου Άλκη, όπως έχει αναφέρει ο δικηγόρος του, ωστόσο αξιωματικοί της Ασφάλειας επισημαίνουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μέχρι στιγμής, η πρόθεση αυτή δεν έχει εκδηλωθεί απευθείας στις Αρχές και επισημαίνουν ότι καθώς δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία εκδόσεων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, υπάρχει και ένα σοβαρό «αγκάθι» ως προς το αν η Αλβανία θα δεχθεί να εκδώσει κατηγορούμενο στην χώρα μας ακόμη και αν εκείνος συναινέσει, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί δικαστική απόφαση στην Αλβανία.

Βεβαίως, αν η πρόθεση αυτή είναι ειλικρινής υπάρχει και ο δρόμος της επιστροφής που τον γνωρίζει ο 20χρονος όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και απλοποιεί κατά πολύ τα πράγματα, αφού μπορεί να παραδοθεί ακόμα και στα σύνορα. Την ίδια στιγμή, οι έρευνες για την ταυτοποίηση του 12ου δράστη και οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου, συνεχίζονται.

Πηγή: News247.gr