Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από το σημείο - «Μας κάρφωναν με το μαχαίρι, ούρλιαζε για βοήθεια» (vid)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τετάρτη (9/2) από την ΕΡΤ φωτογραφίες από το σημείο της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από το σημείο - «Μας κάρφωναν με το μαχαίρι, ούρλιαζε για βοήθεια» (vid)

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο της επίθεσης:

"Μας κάρφωναν με το μαχαίρι, ο Άλκης ούρλιαζε βοήθεια, πονάω"

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση φίλου του Άλκη για τη στιγμή της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου.

Ο φίλος του 19χρονου αναφέρει μεταξύ άλλων: "Είχα βάλει τα χέρια μου στα πλευρά μου όταν άρχισαν να μας χτυπούν. Αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα με κάρφωσε τρεις φορές στο αριστερό μου πόδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει βοήθεια δεν μπορώ πονάω. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω του να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου, αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μια ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω.

Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη κι αυτή έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Πλαστήρα. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα Τα πόδια του και προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε. Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη. Πήρα το κινητό μου και κάλεσα τον πατέρα μου και του είπα να έρθει κατευθείαν γιατί έγινε κάτι σοβαρό και δεν είναι καλά ούτε ο Άλκης, ούτε εγώ. Λίγο αργότερα ήρθε και η αστυνομία".