Δολοφονία Άλκη: «Κλειδί» το κινητό του 23χρονου - Ερευνάται σύνδεση με την ακροδεξιά

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του 23χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία του νεαρού Άλκη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και αποτελούν ένα από τα πιο κομβικά σημεία της έρευνας.

Δολοφονία Άλκη: «Κλειδί» το κινητό του 23χρονου - Ερευνάται σύνδεση με την ακροδεξιά

Οι Αρχές ερευνούν μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις που αντάλλασσε ο 23χρονος με άλλα άτομα και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείουν οι Αρχές τα άτομα αυτά να ήταν και οι συνεργοί του στη δολοφονία.

Την ίδια ώρα, περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο όπλο του εγκλήματος, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κηλίδες αίματος και στο αυτοκίνητο του δράστη.

Μετά τη σύλληψη του 23χρονου ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι Αρχές αναφέρουν ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι είχε προηγηθεί οποιοδήποτε περιστατικό, ανάμεσα στον δράστη και το θύμα, με υψηλόβαθμους αξιωματικούς μάλιστα να αναφέρουν, ότι πρόκειται για μία καταδρομική δολοφονική ενέργεια και ότι οι δράστες της στυγνής δολοφονίας θα χτυπούσαν οποιονδήποτε στον διάβα τους, για να τρομοκρατήσουν, ενώ δεν θα δίσταζαν, όπως αποδείχτηκε και από το αποτέλεσμα, να φτάσουν μέχρι και τη δολοφονία.

Ερευνάται σύνδεση με την ακδροδεξιά

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη να σχετίζεται με τους (ακροδεξιούς) κύκλους που είχαν βρεθεί πίσω από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και με το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΛΑΣ εξετάζει όλες τις πιθανές διασυνδέσεις.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα διερευνήσει διασυνδέσεις των χούλιγκαν με τα γεγονότα των ΕΠΑΛ και τους ακροδεξιούς κύκλους και αντιεμβολιαστές. Ειδικότερα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Αστυνομία έδρασε άμεσα και πολύ γρήγορα, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο για το έγκλημα και πρόσθεσε: “Η ΕΛ.ΑΣ θα διερευνήσει την υπόθεση σε όλο της το βάθος, θα αναζητήσει συνδέσεις και την εμπλοκή και άλλων στο περιστατικό. Με την ίδια ταχύτητα θα κάνει και όλα όσα προβλέπονται για να ρίξει άπλετο φως και σε διασυνδέσεις με άλλα περιστατικά βίας”, σαν και αυτά στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης.